Over mij

Mijn naam Luuk Guapa. Mijn achternaam is eigenlijk al veelzeggend. Deze is namelijk afkomstig van het tropische Brazilië. Mijn vader is oorspronkelijk van Brazilië, dus je zou kunnen zeggen dat ik tropisch bloed heb. Toch had ik vanaf kleins af aan geen liefde voor tropisch fruit.

Toen ik klein was, was ik met name dol op snoep. Ik ging graag met mijn ouders mee winkelen om de boodschappenkar helemaal vol te gooien met snoep. Mijn ouders hadden dit natuurlijk liever niet en daarom namen ze mij nooit meer mee tijdens het winkelen.

ananas fruit
ananas fruit

In het begin vond ik dit jammer. In plaats van snoep hadden we. nadat ik niet meer mee ging na de supermarkt, alleen maar fruit in huis. Ik had nog maar recht op één zakje haribo snoep én die was meestal na de eerste dag al op.

Ondertussen moest ik wel fruit eten, omdat er voor de rest niks in huis was. Toen ontdekte ik dat fruit ook ontzettend lekker kan zijn. Op latere leeftijd ontdekte ik dat het effect van fruit op je lichaam veel gezonder is dan snoep. Na het eten van snoep voelde ik me altijd misselijk, terwijl ik na het eten van fruit het tegenovergestelde gevoel bereik.

Eind 2012 ging ik met mijn vader voor het eerst naar Brazilië. Ondertussen was ik 21 jaar en was mijn wereldje nog erg klein. Ik ben namelijk opgegroeid in een klein dorpje waar alles heel gewoon was. De reis naar Brazilië heeft mijn horizon doen vergroten. Tijdens deze rondreis door Brazilië zag ik veel verschillende plantages. Van koffie plantages tot ananas plantages. Bij de laatste genoemde plantage raakte ik verliefd.

Dit realiseerde ik me destijds eigenlijk niet. Ik ontdekte pas dat ik verliefd op deze plant en vrucht wat geworden toen we bij mijn vaders familie langs gingen. Zij hadden namelijk een boom waar ananas aan groeide, waardoor we dagelijks ananas aten. Ik kan me die tijd als de dag van gisteren herinneren.

Toen ik thuis kwam wou ik wat gaan doen met alle inspiratie die ik tijdens mijn rondreis door Brazilië had opgedaan. In eerste instantie wist ik niet zo goed in wat van vorm ik het moest gaan gieten tot dat een vriend van me zei dat ik een blog moest gaan starten.

Na wat onderzoek kwam ik erachter dat er nog weinig informatie over deze vrucht beschikbaar is. Daarom besloot ik een blog erover te beginnen. Ten eerste omdat ik het leuk vind om over deze bijzondere vrucht te schrijven én ten tweede omdat ik graag wil dat alle mensen weten hoe bijzonder de vrucht ananas is! Schreeuw het van de daken!