Bronnen

Wat is een blog zonder een pagina met handige links? Na het lezen van mijn blog zit je ongetwijfeld vol met vragen. Deze vragen kunnen we helaas niet allemaal beantwoorden, waardoor ik je door moet verwijzen naar andere websites.

informatie
informatie

Zelf haal ik veel informatie van ananasgezond.nl. De blogger over deze vrucht is erg gepassioneerd over de vrucht ananas en dit zie je terug op zijn website. Ik vind het leuk wanneer mensen zo enthousiast schrijven over hun passie. Op deze website vind je informatie over hoe je deze plant het beste kunt bereiden en bewaren. Tevens geeft het veel algemene informatie over de vrucht ananas.

Een andere website die ik veel gebruik, is www.youtube.com. Op dit platform vind je filmpjes over ananas plantages. Er zijn zelfs een aantal documentaires over deze plant te vinden. Zo is er bijvoorbeeld een documentaire over plantages in Brazilië en verteld men waarom deze vrucht zo belangrijk is voor dit land. Ik vind het ontzettend interessant om deze video’s te bekijken en durf te beweren dat ik alle filmpjes rondom ananas wel gezien heb!

Ook maak ik vaak gebruik van voedingswaardetabel.nl. Deze website gebruik ik om inzicht te krijgen over de voedingswaarde van voeding. Dit gebruik ik dus niet alleen voor ananassen, want daar ken ik de voedingswaarde al van uit mijn hoofd (haha). Op deze website staat precies beschreven hoeveel activiteiten je moet verzetten om bijvoorbeeld 100 gram ananas te verbranden. Daarbij heeft het informatie over wat gezond is en wat niet.

Deze website www.groentenenfruit.nl/ is harstikke waardevol voor me geweest. Het leert me ontzettend veel over fruit, waardoor ik de vrucht ananas met andere vruchten kan vergelijken. Deze website heeft me doen beseffen dat een ananas meer dan een ananas is. Er zit een verhaal achter deze vrucht. De website is erg actueel en wordt actueel gehouden door het plaatsen van blogs of andere informatie.

Ook de Belgen zijn goed in het verschaffen van bruikbare informatie. Een Belgische vriend van me attendeerde me op deze website: www.groentekalender.be. Op deze website kun je precies zien waar welk fruitstuk geoogst wordt. Zo weet je wanneer je een bepaald fruitstuk beter kunt laten liggen omdat het bijvoorbeeld erg duur is of de kwaliteit de wens over laat. Om heel eerlijk te zijn (ik zeg het liever niet) kun je beter ook de ananas even laten liggen. Ze zijn dan vaak van mindere kwaliteit en de prijs is te hoog. Belangrijke informatie om te weten, daarom kan ik je de website van harte aanraden om in de gaten te houden.